Reflektert dagbok – multimediedesign

Veien hit

Jeg har alltid vært glad i å tegne og skrive, og har hatt tegning i valgfag alle de årene det var mulig å velge det. På gymnaset hadde jeg tegning, form og farge som studieretningsfag i tillegg til språk. Den opprinnelige planen var å utdanne meg innen design. Det var særlig mote-/tekstildesign, Art Director eller grafisk design som fristet. Jeg snuste også på muligheten for å bli tekstforfatter.

Tilfeldigheter og valg som var viktige for meg i årene etter gymnaset, gjorde at utdanningen min og livet mitt gikk i en helt annen retning. Jeg har en Cand. Mag. fra universitetet i Oslo hvor jeg studerte tyrkisk språk, historie og Midt-Østen og Nord-Afrika-kunnskap.  Jeg har vært reiseleder, har jobbet med markedsføring og administrasjon, og har startet opp et firma fra bunnen av i Istanbul. I det siste har jeg tatt masterprogrammet PR-ledelse og strategisk kommunikasjon på BI, pluss et par korte kurs i webkommunikasjon (skrive for web) og retorikk (talekunst/presentasjonteknikk).

Jeg har brukt kreativiteten min i arbeidslivet i stedet, og har trivdes best når jeg har fått være med på å bygge opp noe. Et hektisk liv med jobb og små barn har dessverre resultert i at jeg ikke har hatt mulighet til å drive med kreative hobbyer på mange år.

Likevel går jeg hele tiden og føler at der er en side av meg som jeg ikke får brukt. Jeg minnes vagt gleden ved å sitte og tegne, å lage noe med hendene, klippe, lime, forme. Det gir en slags transe eller meditasjon – hvor man glemmer verden rundt seg et øyeblikk. Men fordi det nå har gått ”et halvt århundre” siden jeg drev med dette, er jeg blitt usikker på om jeg kanskje ikke har det i meg likevel? Kanskje jeg bare har gått rundt og trodd at jeg har en slik side som burde brukes, mens egentlig finnes den ikke? Jeg føler det nå som en absolutt nødvendighet og utforske dette, og om kanskje ikke denne siden burde få en litt større plass i livet mitt enn den hittil har fått.

Jeg har alltid drømt om å lære Indesign, Photoshop og de andre Adobe-programmene, og gleder meg til å lære å fotografere. Jeg synes det er gøy å ta bilder men bildene blir ofte mye dårligere enn motivet skulle tilsi – kanskje jeg har hatt for dårlig kamera, mangel på kunnskap eller begge deler?

De siste to-tre årene har jeg jobbet en del med webpublisering i jobben (mest tekst), og har vært borti flere content management systems, blant annet Digimaker, Alligator, PLONE, ZTM, JOOMLA. Privat har jeg brukt tutorials på nettet og bygget opp websider i JOOMLA. Det var spennende, og jeg vil gjerne lære mer om web.

Multimediedesignstudiet vil komme til nytte for meg både i nåværende jobb og privat, men personlig vil det bli min aha-opplevelse angående om jeg faktisk likevel har et sovende kreativt gen eller ikke! Det betyr mye for meg å finne ut av dette! Så får fremtiden vise hva den bringer…

2 responses

  1. Gleder meg til å følge progresjonen din i studiet 🙂

    Lykke til Gry Monica 🙂

    mars 17, 2010, kl. 13:54

  2. Tusen takk! Jeg gleder meg også! 🙂

    mars 17, 2010, kl. 16:42

Legg igjen en kommentar