Reflektert dagbok – multimediedesign

1.2 Idémyldring

I denne oppgaven skulle jeg bruke minst 3 idéutviklingsmetoder og komme opp med minst 3 idéforslag for å illustrere meg selv som kreativ utøver. Jeg lot tankene flagre fritt og satte de ordene som poppet fram inn på et mindmap:

Mindmap

 

Etterpå prøvde jeg kryssmetoden. Jeg satte opp ord som jeg kom på, under navnet mitt i en rekke, og under «kreativ utøver» i en annen rekke. Deretter snudde jeg arket opp ned og myste med øyene for ikke å se, og streket raskt opp tilfeldige forbindelser mellom ordene på arket. Slik ble resultatet:

Kryssmetoden

Jeg syntes ikke kryssmetoden gav så veldig spennende kombinasjoner, så jeg bestemte meg for å prøve å få til litt mer uvanlige kombinasjoner. Jeg tok mind map’et og snurret fingeren og pekte på tilfeldige ord på arket, to og to. Disse satte jeg sammen i kombinasjoner. Det ble mye mer interessant! 🙂

Kombinasjon

Prøvde også ABC-metoden. Fikk opp et par nye ord på denne måten.

ABC-metoden

Tilslutt tok jeg rammemetoden. Jeg delte et A4-ark inn i seks ruter og fylte de med idéer fra idemyldingen (mind map). Slik ble den:

Rammemetoden

Dette var altså arbeidsmetoden, idémyldringen. Jeg er ganske sikker på at summen av disse stikkordene på mange måter beskriver meg, men hvilke tre som er de beste til å illustrere meg visuelt, det er jeg ikke helt sikker på ennå. Tror jeg må tygge litt til på den… Jeg kommer tilbake med mer!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s