Reflektert dagbok – multimediedesign

Index side i HTML

Her er første leksjon i webdesign, grunnleggende HTML. I denne læringsaktiviteten skulle vi lage en nettside «index.html» ved hjelp av Notepad (eller en annen teksteditor) og laste opp på skolens server via en FTP-klient. Jeg har tidligere kikket inne i HTML-koden på en webside jeg oppdaterte på jobb og testet litt ut avsnitt, kulepunkter, linker og lignende. Alltid med tunga rett i munnen for å ikke ødelegge noe. Har dermed sett logikken i dette før, uten å være noen ekspert på området.

Jeg har også i 2009 laget en hjemmeside i Joomla (gratis open source CMS) ved å lese og kikke på tutorials på nettet. Jeg lagde den først lokalt på min egen maskin, brukte ferdige gratis templates siden jeg ikke kunne CSS, og etter mye styr og strev (pga manglende kunnskap om rekkefølgen på mappestrukturen på serveren) endelig fikk til å virke! Det vanskeligste den gang var faktisk å få den til å virke live fordi jeg hadde feil struktur på mappene, eller ikke visste hvor jeg skulle laste det inn hen på serveren.

I denne oppgaven var det gøy å skrive koden helt fra scratch selv, uten bruk av ferdige greier. Stolt! Jeg vet av erfaring at dersom man får en liiiten feil i koden, så virker det plutselig ikke. Denne gangen manglet jeg mellomrom mellom «a» og «href» og før «target», men jeg fant feilene og fikk den til å virke. Den største utfordringen i HTML etter min mening er altså å passe på slik at det ikke sniker seg inn småfeil i koden.

Her er koden:

Og her er skjermbilde fra nettleseren:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s