Reflektert dagbok – multimediedesign

Navigasjon nettsted – undersider

Det er viktig med god navigasjon for at brukeren av nettstedet skal finne fram. For at brukeren skal kjenne seg igjen på undersidene og for at nettstedet skal bli mer helhetlig, er det viktig å holde noen elementer konstante.

Dette kan for eksempel være at logoen holdes på samme sted på alle undersidene som på hovedsiden, at det utheves i menyen hvilken side man står på i øyeblikket, man kan bruke en brøsmulesti som viser hvor i nettstedets hierarki man befinner seg, og ellers at man har gode, beskrivende titler på sidene.

På Legoland.com er elementet øverst (gule legoklosser og logo) og nedest (gule legoklosser), samt bakgrunnsbildet (lyseblått) gjentatt på alle sidene på nettstedet. Mange av undersidene har en gul meny i venstre side, denne er litt forskjellig fra side til side, men farge og størrelse er lik overalt. I øverste meny markeres det ikke hvor man er, men i den venstre sidemenyen blir menypunktet til den undersiden du står på mørkere gul.

På Timburton.com er hovesiden veldig forskjellig fra undersiden(e). Men mens man er inne i galleriet, er rammen rundt bildet konstant. Det samme er feltet øverst og nederst. Ikke noen brødsmulestier eller annet som beskriver hvor du befinner deg.

Kolonihagen.no har øvre banner og nedre footer samt menyen på høyre side konstant på alle sidene. De to tab’ene øverst (vareutvalg og min side) skifter farge ettersom hvilken av dem man står inne i. Mens menyen på høyre side ikke markerer hvor man er. Her gjør dette likevel ikke så mye, fordi teksten på menyknappen til høyre gjentas med store bokstaver i overskriften på siden man er, slik at man likevel ikke er i tvil.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s