Reflektert dagbok – multimediedesign

Enkelt nettsted episode 2

I mai begynte jeg på igjen.  Jeg gjennomgikk alle leksjonene på nytt, begynte å tenke wireframes og tok en titt på det tidligere arbeidet. Syntes det var kjedelig.

Ble inspirert av skissen med den store buede D’en og alle rundingene bak. Tenkte at D’en kunne være et slags konteiner for overskriften, som skulle være i venstre side istedenfor på toppen.

Hvorfor må alle websider ha tradisjonell design og layout, hadde lyst å lage noe annerledes og kanskje litt Austin Powersk? Fargesprakende 70-tall, psykedelisk? Det ville være tøft om undersidene hadde samme layout men forskjellig farge.

Begynte å jobbe i Dreamweaver etter å ha laget disse skissene først i Illustrator for å se hvordan det kunne bli:

Noen ”knapper” eller menyer i form av bilder som jeg lagde:

Begynte å utforme nettstedet i Dreamweaver men støtte borti diverse problemer. For det første ble den siste siden for lys, skriften inne i den hvite firkanten ville ikke vise. Byttet til en ekstra grønn underside, samme som forsiden.

Hadde valgt en kul font, syntes jeg, men leste en del om websafe fonts og fant ut at det ville være lite smart å bruke den. Måtte nok heller velge en av de vanligste fontene på nettet, som de fleste har installert.

Syntes etter hvert at den psykedeliske index-siden ble litt for mye, og utformet en ny, litt dusere en:

Men det var ikke lett å jobbe med bakgrunnsbilder og forskjellige farger på hver underside for en nybegynner som meg. Fikk tips om hvordan lage templates for Dreamweaver, noe som gikk lekende lett, men da uten fancy bakgrunnsbilder.

Gjorde bildet til bakgrunnsbilde for alle sidene, laget det transparent og la på svart bakgrunn. Fikk til hele nettstedet med svart-grønn kombinasjon, men fikk ikke til å plassere layout’en skikkelig. Sammentrykt på index-siden og for mye mellomrom før teksten begynte på de andre sidene.

Index-side:

Underside:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s