Reflektert dagbok – multimediedesign

Obligatorisk oppgave 07 Fotoessay (PDF) – forbedret versjon

Som en av de digitale oppgavene fra 2.semester i multimediedesign skulle oppgave 07 Fotoessay også forbedres før mappeinnlevering. Her er litt informasjon om forbedringsarbeidet mitt med denne oppgaven.

Bildene

Ved bytte av pc og overgang til Mac har jeg dessverre klart å miste en masse originalfiler som jeg trodde jeg hadde kopi av på en ekstern disk. De originale RAW-filene til bildene i Fotoessay /Fotogalleri er dessverre borte. Om du som leser dette er glad og fornøyd og har viktige filer og bilder lagret på ett sted – skaff deg en ekstra kopi, lagre alltid to steder! Noen ganger krasjer disker eller man sletter foldere uten å vite det…

Jeg fikk en del tips fra lærer ved første innlevering av obligatorisk oppgave 07 Fotoessay om hvordan bildene kunne redigeres bedre. Men fordi jeg kun har gjenfunnet jpeg-versjoner som allerede var redigert ganske kraftig til en grunge-aktig look med mye konstrast og et grønnlig fargestikk, så var det ganske lite jeg kunne gjøre for å forbedre bildene. Men jeg har gjort et forsøk.

Forside før og etter:

Bildet skulle være helt i svart-hvitt men jeg hadde valgt en desaturert versjon der jeg fjernet alle farger bortsett fra lilla. Den nye versjonen av forsiden er laget i helt svart-hvitt. Jeg har rettet opp bildet som var noe skjevt i forhold til horisonten (bordkanten).

Bilde 1 før og etter:

 

Kommentar var lærer på at det rosa neonlyset bak henne var forstyrrende. Jeg har duset det ned så godt det var mulig på en jpeg.

Bilde 2 før og etter:

Jeg har redusert det skarpe lyset på hånda hennes.

Bilde 3 før og etter:

Jeg har duset (uskarpet) og mørknet bakgrunnen og skarpet/lysnet henne for å få henne mer fram. Har også croppet bildet tettere for å fremheve at hun er objektet, ikke miljøet rundt henne.

Bilde 4 før og etter:

Jeg har gjort bakgrunnen mer diffus på dette bildet slik at frisøren og kunden kommer bedre fram.

Bilde 5 før og etter:

Jeg har gjort bakgrunnen (speilbildet) ennå mer diffus enn på originalen og en anelse mørkere.

Bilde 6 før og etter:

Lærer kommenterte at dette bildet var for likt bilde to, men jeg har valgt å beholde det da jeg ikke hadde et som var bedre å erstatte det med. Jeg har en tett crop på dette bildet med vilje for å komme nært innpå situasjonen.

Layout på PDF

Komposisjonen på den første PDF-presentasjonen av Fotoessayet trengte mer bearbeidelse spesielt med tanke på luften i mellom bildene. Jeg har jobbet mye med forskjellige muligheter her. En liten utfordring med to bilder i liggende format og fire i stående.

Noen skisser for layout PDF

Jeg er enig med læreren i vurderingen av første versjon og jobbet med å lage en ny komposisjon som hadde fokus på luften i mellom bildene, samtidig som den var mer spennende.

Arbeid i InDesign med ny PDF-layout

En ny variant:

En annen utgave:

Ny versjon som jeg hadde tenkt å levere:

Sammenligning av gammel og (foreløpig) ny versjon av PDF:

Ny versjon som harmonerer bedre med Fotogalleri

Mye senere, etter at jeg egentlig var ferdig med en ny versjon av PDF’en, og hadde laget ny versjon av Fotogalleriet i Flash, så syntes jeg PDF’en og Flash-versjonen ikke harmoniserte nok. Så jeg ville lage enda en ny PDF som stod mer i stil med Fotogalleriet slik det var blitt. Her er skisser til PDF-layout som er laget etter at Fotogalleriet var ferdig:

Jeg har endret fonten fra Karat til Arial som er fonten jeg bruker i flash Fotogalleriet, og gjort mye bruk av svart på samme måte som Fotogalleriet har. Jeg bruker for eksempel samme svarte felt nede på forsiden og samme tekstlayout, men har valgt å beholde sirklene fra forrige versjon, bare at de er svarte og større. Fotonettsider og layout der et foto fyller hele siden synes jeg er veldig flott, og har valgt å gjøre dette her.

Endelig versjon av Fotoessay (hver enkelt side):

Som PDF spread:

Link til ny versjon av obligatorisk oppgave 07 Fotoessay:

http://elevarbeid.webstudent.no/mmd_webstudent/gry_monica_hellevik/pdf/Fotoessay_new_10.pdf

Til sammenligning, her er den gamle versjonen:

https://grymonica.files.wordpress.com/2012/03/fotoessay_02.pdf 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s